ForskarFredag
Den fjärde fredagen i september varje höst arrangeras ForskarFredag på Kreativum i Karlshamn. Då kommer Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och visar upp olika delar av sin verksamhet. Det blir föreläsningar, workshops, prova-på-stationer och mycket mera. På dagen möter forskarna inbokade gymnasieklasser. På eftermiddag och kväll är det öppet hus för allmänheten som då får chans att träffa BTH.

Titta på filmen från ForskarFredag 2011 på den här länken: http://tuba.bth.se/medieportal/play/477/BTH-pa-Forskarfredag

Forskar Grand Prix
I samband med ForskarFredag arrangeras tävlingen Forskar Grand Prix, där forskare tävlar i konsten att förmedla sin forskning på ett så underhållande sätt som möjligt.

I Forskar Grand Prix får varje forskare 3 minuter på sig, varefter publiken och en jury delar ut betyg till de tävlande. De vinnande från denna grundomgång får ytterligare 5 minuter på sig, varefter publiken och juryn utser en vinnare som går vidare till SM i Stockholm.

Läs mer om Forskar Grand Prix på den här länken: http://forskarfredag.se/om-forskargrandprix